Thursday, December 19, 2013

New York


Eestis sai juba mõnda aega oldud, kui tundsin, et tahaks uuesti välismaale töötama ja elama. Riigiks valisin seekord Kanada, inglise keele tõttu jälle. Otsisime siis lennupiletid ja mõtlesime New Yorgis natuke peatuda enne Kanadasse minekut. Kui reisikuupäev lähedale jõudis hakkasime mõtlema, et kui juba Ameerikas olla, võiks ju ka rohkem näha ja oma viimased säästud seal rändamisele kulutada. Algne plaan oli olla New Yorgis peaaegu kuu ja näha jõule ning aastavahetust seal, aga leidsime, et sama raha eest oleks parem reisida hoopis ka Floridas ja Californias.

Tükk aega mõtlesime kuidas täpselt oma Ameerika trippi teha, kuni leidsime sooduspakkumisega kruiisi, mis läheb läbi Panama kanali Floridast Californiasse. See tundus super pakkumine ja tuli odavam, kui ise reisides nii et me broneerisime selle kohe ka ära, et ilma ei jääks. Kyle helistas ka ruttu neile ja tegi kidlaks, et meil ikka on broneering :P Ei suuda ise ka uskuda, et see saab olema meie kolmas kruiis juba!


12. detsember oli see kuupäev kui lahkusime taas Tallinnast. Kuna meie Soome lennuk hilines, jäime maha oma NY lennust. Siis suunati meid ümber läbi Londoni lennu. Londonis oli aga suur udu ja nii me pidime Londonisse üheks ööks jääma. Muidugi olid kõik hotellid täis broneeritud, aga õnneks peale pikka päeva ootamisi saime öömaja. Järgmisel hommikul tõi lennuk meid lõpuks ilusti New Yorki, aga meie kohvrid olid kuskil erinevatesse riikidesse unustatud. Pidime jälle pabereid täitma ja ootama ning lootma, et oma kullakallid kohvrid ikka kätte saama. Õnneks leidsime Londonist ühe kena Eesti paari, kes olid meiega samas paadis ning kellega koos me kogu seda segadust läbi elasime. Mul pole varem kunagi kohver kaduma läinud, aga õnneks saime oma asjad mõne päevaga kätte.


Uskumatu oli lõpuks New Yorgis, nii kuulsas linnas, olla. Meie peatuskohas (Upper West Side) polnudki nii palju rahvast kui ma arvasin, aga Times Square'i lähedal oli tõesti massiliselt inimesi. Väga palju erinevaid poode, mis on kõik nii suured ja kutsuvad, millest on raske mööda kõndida. Lisaks on tänavad paksult täis erksaid ja liikuvaid reklaame. Pole ime, et ameeriklased nii palju kaupu tarbivad. Meie kohvrid said ka veidi täiendust :) Käisime ka Empire State Buildingus, kus vaade ulatus tervele New Yorgi saarele ja oli tõesti suurepärane. Isegi Vabadusesammast oli näha. Broadway teatris oli parasjagu käimas Lõvikuninga etendus ja kuna see oli nii kõrgelt hinnatud Tripadvisoris, läksime ühel päeval ka sinna. Ja see oli tõesti imeline! Mul tulid paaril korral pisarad silma, sest see oli nii tõeline ja ilus. Ma pole kunagi varem midagi sellist näinud!

1 comment:

  1. ma hakkan ainuüksi Lõvikunigast mõtlemisest nutma :( Bambi on veel hullem

    ReplyDelete