Saturday, December 14, 2013

Vahemere kruiis

Kyle tuli mulle Austraaliast külla ja me otsustasime natuke rohkem Euroopat näha. Algul vaatsime paarinädalasi bussireise, aga lõpuks leidsime, et kruiis mööda vahemere riike tuleks sama hinnaga või isegi odavam, kui bussireisid. Meil oli selle üle väga hea meel, sest esimene kruiis Uus-Meremaal oli super. Ostsimegi siis Stockmanist Hullude päevade ajal Rooma piletid ja jäime põnevil ootama.

Kruiis algas Rooma lähedal ning peatuste sihtkohtadeks olid paar Itaalia linna, mõned Kreeka saared ja Ateena, päev Türgis ning Horvaatias. Kui Uus-Meremaa kruiisil tegime rohkem lõbusamaid tegevusi, siis seekord oli rohkem ajaloolised ekskursioonid. Külastasime mitmeid tuhandete aasta vanuseid varemeid ning õppisime palju tolleaegse elu kohta. Laeval oli aga elu täpselt samasugune, kui meie esimesel kruiisil.
 

Kruiisi viimane sihtkoht oli Veneetsia, mis oli palju ilusam kui ma oletasin! Seal linnas oli kohe teistsugune tunne kui kuskil mujal. Tegu oleks nagu pisikese külaga, kus naabrid lehvitavad üksteisele akendest ning siis minnakse veetaksoga tööle. Tõeliselt armas linn.
Enne Rooma tagasi minekut tegime ka paaripäevase peatuse Firenzes, mis oli ka väga ilus ning suurepärane shopingulinn. Sõitsime sealt ka üheks päevaks Pisa torni vaatama, mis on piltidelt väga kaugena tundunud, aga lähedalt oli tõesti suur ja uhke. Lõpetasime oma seekordsed rännakud Roomas. Pärast kõikide nende pastade ja pitsade proovimist usume, et oleme sama head kokad kui itaallased :)

No comments:

Post a Comment